Heerlijk om lekker veel groenten te eten. De ricotta is ook heel bijzonder. Dit wordt los in de oven gebakken.Ricotta wordt romig en iets steviger als het gebakken wordt.
Het geheel moet 45 min.in de oven.
2 rode uien
1 courgette
3 paprika's (rood, geel en groen)
1 rode peper
250 gr kleine tomaatjes
4 el olie
1 eetl (gedrooogde) oregano
2 el balsamicoazijn
2 tl zeezout
250 gr ricotta
1 bakje munt
ovenschaal (23 x 34 cm)
Verwarm de oven voor op 180C
Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de courgette in stukjes van 2 cm groot. Haal de zaadjes uit de peper en snijd in heel fijne stukjes. De tomaatjes hoef je alleen maar schoon te maken. Ik heb de tomaatjes toch maar gehalveerd.
Meng de groente in de schaal samen met het fijngesneden pepertje olie oregano, azijn en zeezout. Breng op smaak met peper. Rooster de groente in 45 min. in de oven. Evt. iedere 10 min omscheppen (is niet echt nodig).
Stort de ricotta op een met bakblik met bakpapier of siliconenvel. Schuif onder de groente in de oven. Haal de ricotta na 30 min. uit de oven. En laat 15 min afkoelen.
Neem de groenten uit de oven en bestrooi het met munt. Breek de ricotta in stukken erover.
Lekker met wat brood, ciabatta of turks brood.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.