Ingrediƫnten
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
200 gram risottorijst
rasp en sap van 1 limoen
600 ml kippenbouillon
100 gram sugarsnaps (of peultjes, groene asperges)
wat geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
paprikapoeder
olijfolie
grote garnalen
1 ui, gesnipperd
200 gram risottorijst
rasp en sap van 1 limoen
600 ml kippenbouillon
100 gram sugarsnaps (of peultjes, groene asperges)
wat geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
paprikapoeder
olijfolie
grote garnalen
limoenrisotto met knoflook garnalen
Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!
Voorbereiding
Maak de garnalen schoon, en marineer ze in wat olijfolie met 1 teentje uitgeperst knoflook en grof zeezout en paprikapoeder.
Bereidingswijze
Smelt 25 gram boter in een braadpan
en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels
mooi glazig zijn. Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de
helft van de bouillon.Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar, en voeg er af en toe wat bouillon bij.
Kook de sugarsnaps in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
Als de rijst klaar is (het water moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
Bak intussen de garnalen tot ze mooi roze zijn.
Schep de risotto op borden en leg de garnalen en sugarsnaps erop. Garneer met wat limoenrasp.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.