Monday, June 22, 2015

Prei­ri­sot­to met gei­ten­kaas

Prei­ri­sot­to met gei­ten­kaas

Een simpele en vegetarische risotto.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 preien, gewassen en in ringen
  • 150 g risottorijst
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 100 g zachte geitenkaas naturel, in blokjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 bakje platte peterselie (a 20 g), blaadjes fijngesneden 

Bereiden

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee, tot de korrels glazig zijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
Neem de pan van het vuur. Schep de geitenkaas en tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in 2 diepe borden. Bestrooi met de peterselie.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.