Ingrediënten
265 g bloem180 g fijne griesmeel
anderhalve theelepel fijn zeezout
ongeveer 300 ml lauw water
Recept
Verwarm de oven lang voor op 230ºC, hij moet door en door warm zijn. Laat de laatste vijf minuten een (liefst stalen) bakplaat mee warm worden. Meng in de kom van de keukenmachine de bloem, het griesmeel en het zout. Doe er een scheutje van het water bij, en laat het met de kneedhaak kneden. Blijf water toevoegen tot het een mooi, zachte en stevig deeg vormt, maar niet plakkerig.Verdeel het deeg in 12 stukken en bewaar deze onder een vochtige theedoek.
Neem telkens een stuk deeg, leg dit op een siliconenvel en bestuif de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een flinterdunne plak van ongeveer 20 cm doorsnede. Het deeg moet zo dun zijn dat het doorzichtig begint te worden.
Leg zodra je genoeg hebt om een bakplaat te vullen (in onze oven twee plakken) de plakjes op een niet ingevette bakplaat. Het deeg begint snel te bobbelen en kan zodra het begint te verkleuren gekeerd worden met een tang of knijper, na een minuut of twee. Laat ook de andere kant nog iets bruinen, totaal ongeveer 5 minuten. Leg de broodjes op een rooster.
Je kunt de broodjes meteen eten, ze koelen binnen een minuut buiten de oven genoeg af.
Bewaar ze anders in een luchtdichte bus or plastic zak, ze blijven nog dagen knapperig.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.