Thursday, January 9, 2014

Spruitjes op z.n Romeins

Een recept uit het originele Romeinse kookboek van Apicius  (nr 89)


Een ander recept voor kool
   
Leg de koolstengels in een schotel en breng ze op smaak met garum, olie, onversneden wijn, komijn. Bestrooi met peper, fijngehakte prei, komijn, en verse koriander.

Gemaakt voor oud en nieuw, erg lekker.

Ingrediënten:

Een portie spruitjes ()
Klein bosje verse koriander
Kleine stengel prei of een paar stengels lente-ui
Komijn
Thaise vissaus (als vervanging voor garum, de Romeinse vissaus)
Olijfolie
Sherry

Recept:

Kook de spruitjes, maar niet te gaar. Breng ze op smaak met een dressing van olie, vissaus, sherry en gemalen komijn. Knip verse koriander fijn, en hak de prei/lenteui heel fijn. Serveer de spruitjes in een platte schaal met de koriander, prei, met nog wat komijn en peper er over gestrooid.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.