Ingrediënten
400 gram risottorijst (Ik gebruik meestal Turkse tosya pirinç)
5 stengels bleekselderij
125 gram spekblokjes
1 kippenbouillonblokje
1-2 dl droge witte wijn
100 gram versgemalen of versgeraspte Grano padano of Pecorino
2 eetlepels olijfolie, andere olie of boter
Recept
Breng iets meer dan een liter water aan de kook in de waterkoker. Snijd de bleekselderij stengels in stukjes. Zet een diepe pan met dikke bodem op het vuur, met de olie of boter erin. Als de olie heet is, spekjes toevoegen en een paar minuten uitbakken op niet te hoog vuur. Dan het vuur weer hoog zetten, de rijst toevoegen en omscheppen tot het begint te verkleuren en de korrels goed met olie bedekt zijn. De selderij toevoegen en nog een minuut meebakken. De helft van de wijn en een scheut water toevoegen, en het bouillonblokje. Goed roeren en de deksel erop, vuur laag zetten. Af en toe kijken, als het vocht verdwenen is weer een scheut water of wijn erbij. Na 20-25 minuten is de rsotto gaar, even proeven om te controleren of de korrels zacht van binnen zijn en of er nog wat zout en (witte) peper nodig zijn.Serveer en strooi er op het bord de kaas over.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.