Ingrediënten:
250 gram gerookte spekreepjesprei
Bakje verse tijm
100 gram boter
100 gram bloem
1 liter halfvolle melk
Nootmuskaat
250 gram witte of groene lasagnebladen
500 gram extra fijne diepvrieserwten
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spekreepjes in een wok in 8 minuten uit. Haal ze uit het vet met een schuimspaan en zet ze apart. Bak de schoongemaakte en in schijfjes gesneden prei in de olie in tien minuten gaar.Maak in een pan met dikke bodem een roux door de boter te smelten, en de bloem toe te voegen en deze drie minuten onder roeren op een laag vuur gaar te laten worden. Daarna het vuur weer hoger zetten, en de melk in scheutjes toevoegen onder goed roeren. Elke keer als de saus weer een gelijkmatige massa is meer melk toevoegen. Als alle melk in de pan zit de saus aan de kkok brengen en nog drie minuten koken op laag vuur. Wat nootmuskaat door de saus doen.
Meng de saus met de gebakken prei. Doe een dunne laag prei met saus onder in een platte ovenschaal, leg hierop een laag lasagnabladen, dan 1/3 van de spekjes, 1/3 van de erwtjes en 1/3 van de preisaus. Herhaal dit twee keer. Rasp de mozzarella fijn en strooi dit over de bovenste laag.
Bak de lasagne gaar in 45 munten.
Van oorsprong een Allehande recept
Ik wil dit ook nog eens vegetarisch proberen, met oude kaas in plaats van spek.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.