Friday, January 3, 2014

Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten

We waren een keer weer met z'n drieën en dan kunnen we bonen eten. Dit recept was erg lekker met de pesto en er zat veel groente in. De hoeveelheden zijn officieel voor vier personen, maar met een tiener en twee ouders die ook niet van kleine porties houden ging het wel op.

Ingrediënten: 

 2 grote potten of blikken witte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
2 uien (1 flink grote en een kleinere)
1grote  teen knoflook
1 flinke prei
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
250 gram champignons
6 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden)
4 flinke eetlepels groene pesto
peper
4 theelepels of meer gedroogde Italiaanse kruiden
2 eetlepels olijfolie

geraspte Pecorino (of Parmezaanse kaas) om erover te strooien. Dat was niet nodig maar wel lekker.
 

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de champignons, prei, bleekselderij en paprika schoon en snij deze in kleine stukjes of plakjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin eerst de ui en de knoflook glazig.
Voeg dan de champignons toe en bak deze snel mee.
Voeg de prei toe en bak mee tot deze zacht is.
Doe op het laatst de gedroogde tomaten, paprika en bleekselderij erbij. Heel even roerbakken.
Dan de witte bonen mee bakken tot ze goed warm zijn.
Voeg de pesto toe en roer deze door de witte bonen.
Maak op smaak met peper en Italiaanse kruiden.

Serveer er geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas bij, zodat een ieder er naar behoefte wat over kan strooien.

Eet smakelijk.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.