Tuesday, January 21, 2014

Zikataart

De snelle gemakkelijke en heel lekkere appeltaart, die oma Atzema altijd al maakte. De naam komt van de Zürcher Internationale Kochkunst-Ausstellung 1930, waar deze taart voor het eerst gepresenteerd werd.

Voor een taart van 26 cm doorsnede.
3 eieren
150 gram bloem
60 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
half theelepel bakpoeder
sap en rasp van een kwart citroen
of een zakje vanillesuiker
7 niet moezende appelen (maar dat hangt wel van de grootte van de appels af).

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. 
Roer de boter zacht. Voeg beurtelings eidooiers en suiker toe, en ook de citroensap, rasp of vanillesuiker. Klop dit tot een cremige massa, dus echt lang genoeg kloppen.
bloem en bakpoeder zeven.
Afwisselend eiwit en bloem toevoegen. en er voorzichtig door kloppen.
Het beslag in de vorm doen.
Appels schillen en halveren. De appels insnijden, ongeveer 10 sneden per appelhelft. De halve appels op het beslag leggen.
Onderin de oven op 175C bakken in ongeveer 1 uur tot 1 uur en een kwartier.
Als de taart uit de oven komt, gele jam, (abrikozenjam) erover smeren voor een mooi glanzend laagje.

En smullen maar.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.