Deze Clafoutis kwam ik ergens op internet tegen. Ik had zo mijn twijfels over de basis, maar die was wel erg lekker. Je kunt er allerlei groenten aan toevoegen. Maar ik zal het beschrijven zoals ik het gemaakt heb. De rucola kan net zo goed door spinazie vervangen worden. Ik had heel weinig gebruikt, iets meer zou ook kunnen. Maar de rucola proefde je niet zo goed.
Ik heb een gele siliconenvorm gebruikt. Een springvorm zou ook kunnen, maar dan moet je de randen wel heel goed afdichten tegen het lekken.
Ik heb een gele siliconenvorm gebruikt. Een springvorm zou ook kunnen, maar dan moet je de randen wel heel goed afdichten tegen het lekken.
Basisingrediënten
-
450 ml Melk
-
100 gram Bloem
-
7 Eieren
-
5 tot 6 flinke eetlepels Crème Fraîche
-
Snufje Peper & Zout
Breek de eieren in een kom en mix deze luchtig (met de keukenmachine.) Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en daarna ook de bloem. En daarna ook de Crème Fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
De basis voor de Clafoutis is klaar. Er kunnen nog (verse) (groene) kruiden door het mengsel gedaan worden. Welke daar lekker bij zijn hangt natuurlijk ook af van de vulling.
1 ui
handje vol rucola
half bakje champignons
handje vol diepvriespeultjes
50 gram kaas (ik weet het niet, heb ik ook op de gok gedaan)
125 gram spekjes uitgebakken in de koekenpan.
250 gram cherrytomaatjes gehalveerd.
Vulling
Ik heb voor de vulling de volgende ingrediënten gebruikt:1 ui
handje vol rucola
half bakje champignons
handje vol diepvriespeultjes
50 gram kaas (ik weet het niet, heb ik ook op de gok gedaan)
125 gram spekjes uitgebakken in de koekenpan.
250 gram cherrytomaatjes gehalveerd.
Een laagje uien met een klein beetje beslag in de vorm doen. Daarop een dun laagje rucola. gevolgd door plakjes champignons en peultjes. De uitgebakken spekjes weer mengen met wat beslag en wat kaas. Dit op de groente leggen, eventueel nog wat beslag erbij doen. Dan de cherrytomaatjes erop leggen. De rest van het beslag toevoegen, zo dat de tomaatjes net niet onderstaan.
Laat dit 45 tot 55 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C staan. Ik was vergeten de oven aan te zetten. Daarom heb ik het in een koude oven gezet en de oven op 220 C. Toch was het na 50 minuten klaar.
Het was erg vochtig maar wel erg lekker. Meer groente was vast nog lekkerder geweest.
Laat dit 45 tot 55 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C staan. Ik was vergeten de oven aan te zetten. Daarom heb ik het in een koude oven gezet en de oven op 220 C. Toch was het na 50 minuten klaar.
Het was erg vochtig maar wel erg lekker. Meer groente was vast nog lekkerder geweest.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.