Ingrediënten
250 gram witte vis, bijvoorbeeld diepvrieskoolvis.
200 gram surimi (of garnalen)
1 halve bloemkool
350 gram diepvries kousenband of sperzieboontjes
1 blokje Thaise Tom Yum bouillon (Knorr, te koop bij de toko)
1-2 eetlepels asem (gezeefde tamarinde)
Kerriepoeder
Thaise vissaus
Eetlepel suiker
Recept
Doe een halve liter water in een diepe kookpan en breng dit aan de kook. Voeg de vis, de surimi/garnalen, wat kerriepoeder en het Tom Yum blokje toe. Laat dit in 5-10 minuten gaar koken op een laag vuur. Haal alle vis en surimi uit de pan. Snij de helft van de vis in stukken, en zet dit opzij met de helft van de surimi/garnalen. Pureer de andere helft van de vis en de surimi/garnalen in een blender en doe de massa terug in de pan. Voeg de in stukken gesneden bloemkool en de de boontjes toe en laat dit met de deksel op de pan op een laag vuur sudderen tot de groente gaar is (ongeveer 10 minuten). Voeg de asem toe en breng op smaak met suiker en vissaus. Voeg dan de stukken vis en surimi toe. Serveer met witte rijst.Surimi valt uit elkaar bij het koken, je kunt ook de surimi ongekookt pureren en op het laatst ongekookte surimi toevoegen.
Het originele recept is met hele vis en ongepelde garnalen, nadat je ze gekookt hebt pellen/fileren,dit geeft meer smaak natuurlijk.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.