Ingrediënten:
2 uien2 plakjes verse gember of een theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook
Kerriepoeder naar smaak
Blikje tomatenpuree
125 ml magere yoghurt
500 gram kipfilet in repen of stukjes
Chilisaus
450 gram spinazie
Sambal, tabasco of Thaise chilisaus.
Recept:
Hak de uien zeer fijn. Braad ze aan op een middelhoog vuur met vier eetlepels zonnebloemolie en laat ze op een laag vuur onder roeren mooi bruin worden. Voeg dan de knoflook, gember en kerriepoeder toe. Voeg de tomatenpuree, yoghurt en de stukjes kip toe. Zet het vuur wat hoger. Als de kip begint te verkleuren, voeg water toe en laat een tijdje sudderen op een laag vuur (20 minuten tot een uur). Voeg nog meer kerriepoeder toe en tabasco, sambal, or Thaise chilisaus naar smaak.Blancheer de spinazie in kokend water tot ze slinkt, laat uitlekken in een vergiet en maak het fijn in een blender. Voeg de spinaziepuree toe aan de curry en serveer met witte rijst.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.