Bloemkoolcouscous
50 gram pijnboompitjes1 bloemkool
olijfolie (naar behoeft, maar zeker niet te weinig)
sap van 2 citroenen (meer kan ook, veel citroensap is goed)
zout
Verhit een laag milde olijfolie in een koekenpan en bak de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar de olie. Je kunt de pijnboompitjes ook droog roosteren. Let wel op dat de pijnboompitjes niet te donker worden. Als je denkt da ze goed genoeg zijn, gaat het proces nog even door en dan worden ze te donker. Dus haal ze vroeg genoeg uit te pan. Hak de pijnboompitjes grof.
Halveer de bloemkool en rasp grof (het wordt nu een soort fijne couscous).
Meng de bloemkool met het rasp en sap van de citroenen, olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat van de olie van de pijnboompitjes. Meng vlak het serveren de pijnboompitjes erdoor. Als je de pijnboompitjes in olie gebakken hebt, kun je deze olie ook door de salade doen.
Arabische rijst
- 4 kopjes rijst (ongeveer 400 gram)
- roomboter
- 1 handje vermicelli
- 1 snufje zout
Doe een grote lepel boter in de pan en laat t op een laag pitje smelten.
de boter mag goed heet worden maar niet bruin.
Doe als de boter gesmolten is de vermicelli in de boter en bak de vermicelli goud bruin( je frituurt de vermicelli als t ware ) als dit mooi goud bruin is bak de de rijst nog heel even mee.Let op dat de vermicelli niet te bruin wordt.
Voeg water toe. Voeg zoveel water toe dat de rijst een ruime vingertop onder staat. (Je kan nog een grote lepel boter erbij doen en voorzichtig door heen roeren, maar dat had ik niet gedaan)
zout voor smaak toevoegen, sommige mensen doen i.p.v. water kipbouillon.
Laat het goed koken en zet te rijst dan laag. met deksel op de pan. Als water is verdampt zet je warmte bron uit en laat je het nog even rusten met de deksel erop.
Schaaf de wortel en selderij heel fijn met een keukenmachine. Snij de lente-ui in kleine stukjes. Braad de lente-ui aan in wat olie, en meng daarna alle ingrediƫnten in een schaal goed door elkaar. Bak dit in een kleine koekenpan op een matig vuur tot een dikke omelet. Leg na een tijdje een deksel op de pan.
de boter mag goed heet worden maar niet bruin.
Doe als de boter gesmolten is de vermicelli in de boter en bak de vermicelli goud bruin( je frituurt de vermicelli als t ware ) als dit mooi goud bruin is bak de de rijst nog heel even mee.Let op dat de vermicelli niet te bruin wordt.
Voeg water toe. Voeg zoveel water toe dat de rijst een ruime vingertop onder staat. (Je kan nog een grote lepel boter erbij doen en voorzichtig door heen roeren, maar dat had ik niet gedaan)
zout voor smaak toevoegen, sommige mensen doen i.p.v. water kipbouillon.
Laat het goed koken en zet te rijst dan laag. met deksel op de pan. Als water is verdampt zet je warmte bron uit en laat je het nog even rusten met de deksel erop.
Omelette Tunesienne
- Een halve winterwortel
- Een stengel selderij
- Twee lenteuien
- Theelepel gemalen karwei
- Halve theelevel Harissa
- 4 eieren
Schaaf de wortel en selderij heel fijn met een keukenmachine. Snij de lente-ui in kleine stukjes. Braad de lente-ui aan in wat olie, en meng daarna alle ingrediƫnten in een schaal goed door elkaar. Bak dit in een kleine koekenpan op een matig vuur tot een dikke omelet. Leg na een tijdje een deksel op de pan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.