Dit recept is gebaseerd op een Jamie Oliver recept voor groentetaart.
Ingrediënten
12 velletjes diepvries bladerdeeg
500 gram broccoli, in roosjes en stukjes
Blikje of potje asperges
1/2 deciliter extra vergine olijfolie
250 gram ricotta
150 gram geraspte parmezaan
Een bos basilicum
75 gram pijnboompitten
Een teen knoflook
220 gram kerstomaten, gehalveerd
Recept
Verwarm de oven voor op 200 ºC (hete lucht). Hak de basilicum voor en maak het fijn in de magic bullet met pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout tot een dikke saus.
Verdeel de plakjes bladerdeeg over twee met siliconen vellen beklede bakplaten en vouw de randen ongeveer een centimeter om. Bak de broccoli kort in olie in een koekenpan. Verdeel de ricotta over de deegbodem
en spreid de pesto erover uit. Rangschik de asperges, strooi de parmezaan erover en leg gehalveerde tomaten en de broccoli erop. Bak de taart 20–25 minuten. De
deegrand moet goudbruin en lichtjes opgebold zijn.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.