Dit is een recept dat we heel veel gemaakt hebben. Lekker gemakkelijk te maken en vegetarisch.Het is een recept uit Betty Bossi Italiënische Küche. Maar we passen het wel een beetje aan aan de ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Zo gebruiken wij altijd andijvie i.p.v. catalogna. De hoeveelheden van de ingrediënten variëren altijd wel.
200 gram bonen diepgevroren bonen
200 gram andijvie
zout
2 eetlepels olijfolie
1 ui
400 gram rijst
1,25 liter groentebouillon
rasp van een citroen
1 eetlepel citroensap
2,5 dl room (ik heb Finesse kookroom gebruikt omdat dat veel magerder is)
zout en peper
1 blik artisjokharten
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 bos peterselie
De andijvie klein snijden. Een pan met water koken. Dan andijvie en bonen toevoegen. De andijvie moet slinken, maar moet wel zo vers mogelijk zijn.
Olijfolie in een stevige (bijvoorbeeld een gietijzeren) pan verwarmen. De fijngesneden ui toevoegen. Dan de rijst toevoegen en glazig bakken. Dan bouillon beetje bij beetje toevoegen en af en toe roeren. Na ongeveer 18 minuten is de rijst zacht en gaar. Altjd opletten hoeveel vocht toegevoegd moet worden. Het wordt een beetje smeuig en dus vochtig.
Citorenschil en rasp, room zout en peper toevoegen, nadat de pan van het vuur genomen is. De artisjokken en groente toevoegen en warm laten worden. De peterselie en kaas op het laatste toevoegen en er doorheen roeren.
Eet smakelijk.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.