Tuesday, October 1, 2013

Prei aardappelen in roomsaus

Als de prei in de aanbieding is moet je prei eten. Dit is weer een Betty Bossi recept.

Lauchkartoffeln an Rahmsauce

1.2 kg vastkokende aardappelen (b.v. Nicola's)
3 preien, ca 1 kg.
boter
1 ui
0,5 l groentebouillon
zout

Aardappelen schillen en in partjes, of grote stukken snijden. Prei in grote stukken snijden (vingerlang zegt Betty Bossi). Boter in een grote pan heet laten worden. De fijngesneden ui bakken, prei meebakken, en dan ook de aardappelen even meebakken. Dan bouiollon toevoegen en 20 min. zachtjes laten koken.

Ondertussen een saus maken van
2,5 dl room
maizena (ongeveer een 1 eetlepel)
halve citroen, (rasp en 2 el sap)
zout
versgemalen peper
mespuntje kerrie (eof iets meer)
basilicum
geraspte kaas. (oude kaas of parmezaanse kaas)

Alles goed doorroeren en bij de aardappelen en prei doen. Even laten koken, zodat de saus gebonden wordt. Hoe meer maizena des te meer gebonden het wordt. Als het te dun is, kun je nog een wat maizena oplossen in water en dan toevoegen. Als het te dik is zul je het moeten verdunnen, met melk, room of bouillon. Maar dat gaat minder goed.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.