Thursday, October 24, 2013

Barbecued Pork with rice, Khao Moo Deang

Lekker makkelijk te maken als je gemarineerde speklapjes gebruikt. Zelf het vlees marineren is vast nog lekkerder maar ook meer werk.

gemarineerde speklapjes

4 kopjes (ca 400 gram) witte rijst

2 a 3 rode pepertjes
witte azijn (1 cup ongeveer)

2 cup bouillon (dashi is wel erg lekker)
2 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels suiker
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel maizena

komkommer (vandaag hadden we anderhalf komkommer, maar een halve zou ook kunnen)
lenteui in ringetjes gesneden
4 hard gekookte eieren in partjes gesneden
koriander

Kook de rijst gaar. Snijd de pepertjes in ringetjes (zonder zaadlijsten) en doe ze n de azijn. Het is goed als je dit lang laat marineren. Maar als je geen tijd hebt, kun je het ook direct gebruiken.

Maak een saus door de bouillon (dashi) aan de kook te brengen. Voeg sojasaus, suiker en vissaus toe. 1 minuutje laten inkoken en dan binden met maizena.

Bak de gemarineerde speklapjes in 10 minuten op een hoog vuur gaar en snijd het vlees in dunne reepjes. snijd de komkommer in plakjes. Pluk de koriander. Doe de blaadjes in een bakje.

Schep rijst  op een bord,  leg daar wat vlees op en voeg saus, pepertjes met azijn, koriander en lenteui  en ei toe.

Als je nu zelf vlees wilt marineren dan heb je de volgende ingredienten nodig:
1/8 cup tomatenpuree
1 eetlepels donkere sojasuas
1/8 cup suiker
500 gram vlees (pork belly strips) (ik zou speklapjes nemen)

Meng de tomatenpuree sojasaus en suiker. Snijd het vlees in reepjes en marineer het in de saus voor ongeveer een uur.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.