De vijf "instant" tapa's waar ik mee begin kun je met enige fantasie ook wel zelf maken.
Zalmspiesjes
250 gram zalmfilet in blokjes snijden, deze inwrijven met kruidenmengsel en per twee aan een stokje rijgen. 20 minuten in een op 200 graden verwarmde oven.Kipspiesjes
200 gram kipfilet in blokjes snijden, deze inwrijven met kruidenmengsel en per twee aan een stokje rijgen. 20 minuten in een op 200 graden verwarmde oven.Gevulde champignons
250 gram grote champignons schoonmaken en de stelen eruit halen. De hoedjes vullen met kaassaus en bestrooien met de fijngehakte stelen. 20 minuten in een op 200 graden verwarmde oven.Spinazie-empanada's
150 gram diepvries-bladspinazie ontdooien en mengen met wat zout, peper en strooiaroma.Snijd drie bladerdeegvellen in 4 stukken, leg op elk stuk wat spinazie en vouw ze naar boven dicht. 20 minuten in een op 200 graden verwarmde oven.
Aoli
Gemaakt door aolimix te mengen met 4 eetlepels mayonaise.Stokbrood
(even in de oven gelegd)Zure ansjovisjes
kant en klaar van de visboerGroene olijven
Een nacht gemarineerd in een mengsel van 3 eetlepels Vermouth, 1 eetlepel citroensap, geraspte schil van een citroen en twee eetlepels olijfolie.Tortilla
500 gram aardappels (half-kruimig) en twee flinke uien in plakjes snijden en 8 minuten bakken in een pan met ruim olijfolie, op een matig vuur. Olijfolie afgieten (kun je nog gebruiken om mee te koken) en aardappels in een schaal doen. Doe zout en peper over de aardappels en meng er drie eieren door. Maak een koekenpan warm met wat olijfolie en bak de omelet in 12 minuten gaar op een laag vuur met de deksel op de pan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.