Tuesday, October 8, 2013

Broccoli met vinaigrette en makreel rijst

De gerookte makreel was in de aanbieding. Dat vind ik erg lekker, maar ik had geen idee wat ik ermee zou maken.Toen kwam ik dit recept tegen. En dat viel in goede aarde. Zelfs Sander die niet dol op vis is wilde toch wel een tweede keer opscheppen. We hebben er broccoli met vinaigrette bij gegeten, maar sla is vast ook lekker.

 Makreelrijst.

1 grote gerookte makreel(ca 250 gr)
2 kleine uien
400 gram rijst
1 liter visbouillon van een blokje
kerriepoeder
chilipoeder
zout
slaolie

De uien in ringen snijden en glazig bakken in wat olie. Rijst toevoegen en chilipoeder en kerriepoeder meebakken tot de rijst wat glazig wordt. Bouillon toevoegen, eerst 20 min laten sudderen.
In de tussentijd de makreel ontvellen en ontgraten.
Als de rijst gaar is,de makreel in grove stukken bij de rijst doen en voorzichtig doorscheppen.

 Broccoli met vinaigrette

1 grote of 2 kleine stronken broccoli in roosjes snijden en de de stronk in stukjes snijden. Wassen en dan gaar stomen in een stomer. 
2 delen olijfolie en en 1 deel azijn mengen met de staafmixer. Vandaag heb ik er italiaanse gedroogde kruiden door gedaan. Maar we doen er ook heel vaak mosterd door. 
Dit is een gemakkelijke manier om heel lekkere groente te maken en bij ons is het altijd een succes.
 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.