Makreelrijst.
1 grote gerookte makreel(ca 250 gr)2 kleine uien
400 gram rijst
1 liter visbouillon van een blokje
kerriepoeder
chilipoeder
zout
slaolie
De uien in ringen snijden en glazig bakken in wat olie. Rijst toevoegen en chilipoeder en kerriepoeder meebakken tot de rijst wat glazig wordt. Bouillon toevoegen, eerst 20 min laten sudderen.
In de tussentijd de makreel ontvellen en ontgraten.
Als de rijst gaar is,de makreel in grove stukken bij de rijst doen en voorzichtig doorscheppen.
Als de rijst gaar is,de makreel in grove stukken bij de rijst doen en voorzichtig doorscheppen.
Broccoli met vinaigrette
1 grote of 2 kleine stronken broccoli in roosjes snijden en de de stronk in stukjes snijden. Wassen en dan gaar stomen in een stomer.
2 delen olijfolie en en 1 deel azijn mengen met de staafmixer. Vandaag heb ik er italiaanse gedroogde kruiden door gedaan. Maar we doen er ook heel vaak mosterd door.
Dit is een gemakkelijke manier om heel lekkere groente te maken en bij ons is het altijd een succes.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.