Zina had afgelopen weekend erg lekkere lasagne gemaakt. Het recept staat in het Pasta kookboek. Ze heeft wilde spinazie gebruikt i.p.v. gewone spinazie. Er hoort ook nog een teentje knoflook in, maar die heeft ze weggelaten, omdat niet iedereen knoflook kan verdragen.
Onderstaande hoeveelheden hebben we met z'n zessen opgegegeten.
500 gram spinazie.
1 kg kipgehakt
3 plakken ontbijtspek
400 gram gepelde tomaten in blik
1 blikje tomatenpuree
125 gram tomatensaus (ketchup)
125 ml kippenbouillon
12 lasagne vellen
125 gram geraspte (pittige) kaas
Voor de kaassaus:
60 gram boter
40 gram bloem
6 dl. melk
125 gram kaas
Verwarm de oven voor op 180 C Was de spinazieen leg het 2 min. in kokens water om het te laten slinken. Giet het af en dompel de groente vervolgens in ijskoud water en giet het water weer weg.
Verhit een koekenpan en bak het spek en het vlees in 5 min. Voeg tomaten, tomatenpuree en tomatensaus en bouillon toe. Laat de saus op een laag vuurtje met deksel 10 minuten koken, zodat hij wat dikker wordt. Brenk op smaak met peper en zout.
Maak een roux door boter te smelten. Voeg bloem toe, en roer goed. die een beetje bruim moet kleuren Voeg dan de melk toe. Goed roeren. Neem de pan van het vuur en roer de kaas erdoor.
Vet een ovenschaal (3 liter inhoud) Schep 1/3 van het kipmengsel in de schaal. Bedek het met 1/3 van de lasagnevellen. Bedek deze met 1/3 van de kaas. Dan weer kip, dan alle spinazie, lasagne, kaassaus, kip, lasagne en ot slot kaassaus. Bestrooi met geraspte kaas. Zet 50 minuten in de oven.
Eet smakelijk
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.