Tuesday, September 24, 2013

Kabeljauw met kerrie en prei uit de oven


Lekker visgerecht met rijst. Ik denk dat het met verse kabeljauw lekkerder is, maar die kon ik gisteren niet krijgen. LET OP: Dit heb ik voor 3 personen gemaakt. De hoeveelheden zijn dus ook voor 3 personen berekend.

Ingredienten.


400 gram kabeljauwfilet  (diepvries).
2 dikke preien. (ongeveer 800 gram)
1 ui
2 bekertjes room (2 * 200 gram)
kerrie (pikant)
geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.
Snij de prei in ringetjes en snipper de ui.
Bak deze kort in de wok voeg dan de room toe en laat dit kort zachtjes doorkoken.
Maak op smaak met kerrie poeder en fijn gemalen peper.
Vet de ovenschaal in, en giet de helft van het mengsel in de schaal. Daar bovenop de ontdooide  kabeljauw en daarbovenop de rest van je prei mengsel. Bestrooi ruim met geraspte kaas en laat het gerecht gaar worden in de oven in 25 minuten. Ligt natuurlijk wel aan de dikte van de vis. Ik had de vis in de magnetron ontdooid en daardoor was hij al wel een beetje warm.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.