Tuesday, September 10, 2013

Noedels met witte kool, andijvie, zalm en ananas


Noedels zijn één van die gerechten waar je bijna alles in kunt verwerken. Omdat Jannie door een verloren fietssleutel niet op tijd kon koken, heb ik met van alles wat er nog in de keuken was dit noedelgerecht gemaakt. Het smaakte lekker, en het was snel klaar.

Ingrediënten

1/3 witte kool, in fijne reepjes met de keukenmachine
1/4 andijvie, in stukjes
50 gram waspeen, in fijne reepjes met de keukenmachine
50 gram diepvriesbonen
2 uien, fijngesneden
1 eetlepel zure paprikasliertjes
ananas in stukjes (1 blik)
zalm (1 blik)

5 blokken snelkokende eiermie (300 gram)

Curry Gewurz saus
Thaise vissaus
Thaise chilisaus
Sesamzaadjes met wasabismaak ter garnering

Recept

Zet een grote pan water op en snijd alle ingrediënten op het juiste formaat. Doe de noedels in het kokende water. Bak op een hoog vuur in een wok de uien, voeg dan de kool, wortel,en bonen toe en roerbak. Als alles goed heet is de andijvie en ananas toevoegen, en wat sap van de ananas. Op laag vuur nog wat verder gaar sudderen en met vissaus (ongeveer een eetlepel) en currysaus (halve eetlepel) op smaak brengen. Laat de noedels uitlekken en meng ze met de groente en de chilisaus (ongeveer een eetlepel). Bestrooi na opscheppen op een bord met de groene wasabi/sesamzaadjes.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.