Wednesday, September 18, 2013

Babi ketjap (variant van pittig rundvlees)

Mijn favourite stoofvlees gerecht is pittig rundvlees met ketjap. Dat recept heb ik al eerder beschreven. Gisteren had ik echter varkensvlees in huis. Daar heb ik dan zelf een gerecht van gemaakt gebaseerd op het pittig rundvlees gerecht maar dan ander zonder citroen, maar wel met sereh (citroengras). Het Suverkropp familierecept voor babi ketjap dat komt later nog wel een keer. Dit was in ieder geval erg lekker.

Recept is voor drie personen
350 gram varkenspoulet
2 kleine uien
olie
half theelepel trassie korrels (ongeveer)
ruim half theelepel sambal oelek
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel bruine basterdsuiker
ketjap
sereh (poeder)
laos (poeder)

De olie verhitten. Gesnipperde uien en vlees toevoegen. Af en toe roeren en beetje buin laten worden. Trassie, sambal en tomatenpuree sereh, laos en bruine basterdsuiker toevoegen. Even laten bakken. Ketjap toevoegen, zoveel dat het vlees half onder staat. Aanvullen met water, zodat het net onder staat. Zachtjes laten sudderen. Ik heb het even laten sudderen en toen het vuur uit gezet. Later heb ik het weer opgewarmd en nog minimaal 20 minuten, maar liefst langer.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.