Monday, September 9, 2013

Groentemaaltijd


Om af te kicken van buurtfeesten en barbecues een maaltijd met alleen groente! We aten er wat pasta en olijven bij.

Gebakken courgette

2 courgettes in plakjes snijden. In een of twee koekenpannen wat olijfolie heet laten worden, de schijfjes naast elkaar in de pan leggen, en aan weerszijden bakken op vrij hoog vuur. Hele dunne plakjes zijn lekker maar veel werk. Tot een millimeter of 4 dik gaat goed. Doe er wat zout en Knorr aromat op. Dit gerecht rookt flink bij het bakken, let op de rookmelders!

Gevulde minipaprika's

Snijd van 8 snoeppaprika's de stengel en het groen af en hol ze uit. Zet ze in een afgedekt schaaltje 2 minuten in de magnetron, ze moeten zacht maar niet slap zijn. Meng in een schaaltje 3 eetlepels Turkse yoghurt (3%), een mespunt scherpe rode paprikapoeder, een theelepel zoete paprikapoeder, zout, en een flinke dot spuitslagroom. Zet de paprika's met de open uiteinden omhoog in een schaaltje en vul ze met het yoghurtmengsel.

Paprika's met tapenade

Snijd 4 grote rode paprika's in lange stroken. Zet deze in een gesloten schaal 10 minuten in de magnetron. Giet het vocht af. Pureer in de Magic Bullet of met een staafmixer een half blikje citroenolijven (Merza), een halve eetlepel kappertjes en een paar schijfjes gebakken aubergine. Die laatste kun je weglaten. Meng na het pureren nog een halve eetlepel olijfolie door de tapenade en meng dit door de paprika.

Komkommer met citroendressing


Snijd 2 geschilde komkommers in blokjes. Meng het sap van een halve citroen met een gelijke hoeveelheid olijfolie en een halve eetlepel kappertjesvocht. De saus goed mengen en over de komkommer doen.

Tzatziki


Zie recept van gisteren!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.