Hartige taart met zalm en broccoli
Eén van die lekkere recepten uit Betti Bossi "Schnelle Küche" die we graag maken, ietwat aangepast. In het originele recept wordt veel minder broccoli gebruikt, zodat de taart veel platter is en naar verhouding meer ei en zalm bevat, meer quiche dan hartige maaltijdtaart. Je zou een extra ei kunnen toevoegen. Over het algemeen ben ik niet weg van gerookte zalmsnippers, omdat ik plakken gerookte zalm lekkerder vind. Maar voor dit recept zijn ze handig en is de iets zoutere smaak lekker.
Ingrediënten:
6 plakjes hartige taartdeeg800-900 gram broccoli, in kleine stukken
100 gram vers gemalen Parmezaanse kaas (of pittige oude kaas)
200 gram gerookte zalmsnippers
Eimengsel:
2 eieren
1 dl droge witte wijn
2 dl room
mespuntje kerrie
zout en peper naar smaak
bosje bieslook, fijngeknipt
Recept:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Gebruik een ronde bakvorm met een doorsnede van 24 cm. Wij gebruiken een siliconenvorm. Die zet ik vast op het rooster bij het werken ermee, omdat hij te slap is om op te tillen als de nog niet gare taart erin zit.
Maak met het harige taartdeeg een bodem en opstaande rand tot bovenaan in de vorm. Zorg dat er geen gaatjes inzitten. Laat de vorm een minuut of 5 voorbakken in de hete oven, maar let op dat de randen overeind blijven.
Blancheer de broccoli een paar minuten in ruim kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Haal de bakvorm uit de oven en strooi de helft van de kaas gelijkmatig over de bodem van het deeg. Doe de helft van de broccoli in de taart en verdeel er de helft van de zalmsnippers over. Nu de rest van de broccoli en de rest van de zalm erover. De ingrediënten voor het eimengsel met staafmixer of kleine blender mengen en over de broccoli gieten. Daarna de resterende kaas erover strooien.
Ongeveer een half uur bakken onderin de oven.
Deze taart is een maaltijd op zich.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.