Kip met citroensaus
Een eigen recept, heel snel klaar en erg lekker.
Ingrediënten
400 gram kipfilet
1 citroen
1/4 bouillonblokje
2 eetlepels sherry
4 eetlepels suiker
maizena
Recept
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak de kip kort aan. Zet het vuur lager om de kip gaar te laten worden, en meng de suiker en lepel voor lepel door. Als de kip gaar is (dit gaat snel, een minuut of 4), voeg dan het citroensap, de sherry en het bouillonblokje toe en eventueel nog wat lepels water om meer saus te krijgen. Breng de saus aan de kook en bind met een beetje maizena aangelengd met water.Opmerking: het zou mogelijk moeten zijn de suiker een beetje te karameliseren, dat wil ik nog eens proberen. Als je de schil van de citroen raspt kun je een nog intensere citroensmaak krijgen.
Broccoli met Oestersaus
Ingrediënten
600 gram broccoli, in roosjes en de stengel in blokjes4 eetlepels Chinese oestersaus
Recept
Stoom de broccoli 15 minuten in de stomer (of blancheer hem een paar minuten in kokend water)Verhit wat olie in een wok en roerbak de broccoli. Voeg na een minuut de oestersaus toe en blijf omscheppen. De broccoli geeft dan wat vocht af zodat hij gaargesmoord wordt. Blijf omscheppen tot de saus over alle stukken broccoli verdeeld is en de broccoli beetgaar is.
Haricots a la Lyonaise
Ingrediënten
800 gram sperziebonen2 uien
1 eetlepel witte wijnazijn
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.