Pittig (Rund) Stoofvlees met Ketjap
500 gram stoofvlees, bij voorkeur niet te mager
1 ui
olie
1/2 cm trassi
1/2 theelepel sambal oelek
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel bruine basterdsuiker
ongeveer 1/2 dl ketjap manis of meer
twee of drie geschilde schijfjes citroen
Het vlees in blokjes snijden en de ui snipperen. In een braadpan, een stevige pan van bij voorkeur gietijzer, olie heet laten worden. De het vlees en de toevoegen en even bruin bakken. Het vlees moet aan de buitenkant een kleurtje krijgen. Dan de trassi, sambal, tomatenpuree en de bruine suiker toevoegen. en even meebakken. De ketjap schijfjes citroen en zoveel (warm) water dat het vlees net onder staat toevoegen en op een laag pitje met de deksel op de pan gaar sudderen. Als het vocht te sterk verdamp extra water toevoegen. Volgens het recept moet het dan drie en half uur stoven.Ik laat het niet zo lang opstaan. Na een half tot 1 uur draai ik het gas uit. Dan blijft het nog wel even warm en suddert het nog wel een beetje door. Later zet ik het weer aan en dan laat ik het als ik de groente en rijst kook en de tafel dek, nog even op een zacht vuurtje staan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.