Tuesday, September 17, 2013

Aardbeienmuffins

Deze aarbeienmuffins zijn erg lekker en snel gemaakt. Zina heeft ze nu gemaakt om op school de klas te trakteren. Met onze siliconenvormpjes, de hartjes en sterretjes, kunnen we 16 maken met onderstaande hoeveelheden. Deze muffins hebben we voor het eerst gemaakt voor 5 augustus, de 80ste verjaardag van mijn moeder. We gebru8iken hier zelfrijzend bakmeel. Je kunt ook bloem en een half zakje bakmeel gebruiken. Dat geeft hetzelfde resultaat. Ik heb zelf helaas geen foto meer gemaakt, maar onderstaand plaatje is zeker net zo goed.
 aarbeien muffins

Ingrediënten

50 gr boter, gesmolten
250 gr zelfrijzend bakmeel
60 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 eieren
150 ml melk
150 gr aardbeien, in stukjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de stukjes aardbei door het beslag. Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffins 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.