Tuesday, September 3, 2013

Turkse Gehaktballetjes in yoghurtsaus en gegrilde groenten

Turkse Gehaktballetjes in yoghurtsaus en gegrilde groenten

Gisteren had ik zin in gehaktballetjes met yoghurt. Ik heb dit recept op smulweb gevonden. Turks brood erbij is heerlijk. Het brood even in een schaaltje olijfolie dopen en dan in za'atar is erg lekker. Za'atar is een Arabisch kruidenmengsel, wat we nog hadden staan. De gegrilde groenten maken het helemaal af.

Turkse gehaktballetjes

500 gram lamsgehakt
1 ui
3 tenen knoflook
4 theelepels gemalen komijn (zelf malen in de koffiemolen is nog lekkerder!)
3 theelepels gemalen koriander
3 theelepels gedroogde peper
zout
verse peterselie of koreander (ik heb platte peterselie genomen)
2,5 dl (turkse) yohurt
olijfolie

Pel en snipper de ui. Doe het lamsgehakt in een kom bij de ui en pers de knoflook er boven uit.
Alle specerijen en zout naar smaak toevoegen en goed doorelkaar mengen. Balletjes draaien ter grote van een walnoot en peterselie fijnhakken.

Olijfolie verhitten in de braadpan. Hierin balletjes in ca. 10 min. bruin en gaar bakken. Van vuur nemen en even laten afkoelen. Yoghurt toevoegen en even doorroeren
Bestrooien met verse kruiden

Gegrilde groenten

Paprika in reepjes snijden. Courgette in dikke plakken snijden. Dit bakken in de grilpan of op een bakplaat in de oven onder de gril De grilpan even met olie insmeren of de groenten zelf besprenkelen met olie als het onder de gril geplaatst wordt. Het is even uitproberen hoe lang het onder de grill moet. De groente moet niet zwart worden, maar het moet net begonnen met bruin worden.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.