Tuesday, September 3, 2013

Pasta met tonijn en paprika

Pasta met paprika-tonijnsaus

Vandaag hebben we gekookt met dat wat we in huis hadden. Dat leidde tot onderstaand recept.

400 gr volkoren pasta
3 paprika's (vandaag hebben we 2 gele en 1 rode genomen)
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tonijn in olijfolie (130 gram)
1 blikje ansjovis
2 kleine blikjes tomatenpuree
melk
halve bos platte peterselie
paar druppels tabascosaus
worcestershiresaus
olijfolie
peper

De pasta toevoegen aan een ruime hoeveelheid kokend water en koken volgens gebruiksaanwijzing.
De uien en de paprika in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn hakken.
lijfolie in een wok heet laten worden. Uien en knoflook (uit de knoflookpers) fruiten totdat ze glazig zijn en een beetje bruin beginnen te worden. Dan paprika toevoegen. Even meebakken. Dan tomatenpuree toevoegen. Melk naar behoefte toevoegen. Peterselie en tonijn toevoegen en warm laten worden. Vervolgens de kleingesneden ansovis toevoegen, even doorroeren en een minuutje laten staan.Vervolgens op smaak brengen met tabascosaus, worcestershiresaus en peper. Goed doorroeren. Wij hebben de pasta en de saus apart geserveerd.

Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.