Sunday, November 10, 2013

Amandelsemifreddo

Semifreddo is half-bevroren ijs. We aten ooit kaki-semifreddo in een restaurant in Ticino, erg lekker, vandaar dat ik dit recept (uit De Mediterrane Keuken /TIP culinair) heb geprobeerd. De ingrediĆ«nten  zijn genoeg voor een hele cakevorm, dat is dessert voor 8 personen. Het is heerlijk romig en niet zo zoet. Het is ontzettend lekker.

Ingrediƫnten

300 ml room
4 eieren
80 gram poedersuiker
60 ml Amarettolikeur
80 gram geroosterde amandelen, in stukjes gehakt
20 amarettini (kleine bitterkoekjes) of 8 bitterkoekjes
2 sappige sinaasappels
1 theelepel Cointreau of andere sinaasappellikeur

Recept


Bekleed een metalen cakevorm met plasticfolie. Klop de slagroom zeer stijf en zet het in de koelkast. Scheid de eieren in eiwit en dooiers. Roer de dooiers met de poedersuiker totdat de massa schuimig wordt. Meng er de Amaretto, de amandelen en de verkruimelde amarettini door. Klop het eiwit zeer stijf in de keukenmachine. Schep de slagroom en het dooiermengsel op het stijve eiwit en schep het voorzichtig door elkaar. Doe het in de beklede cakevorm en laat het 4 uur opstijven in de vriezer tot het bevroren, maar niet steenhard is. Schil de sinaasappels, verwijder de velletjes van de partjes en leg ze in een bakje. Doe de Cointreau erover en laat intrekken.

Serveren


Snijd de semifreddo voorzichtig in plakken. Leg op elke plak sinaasappelpartjes en eventueel nog wat amarettini. (Als de semifreddo lang in de vriezer heeft gestaan, een half uur laten ontdooien voor het serveren)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.