Ingrediƫnten
300 ml room4 eieren
80 gram poedersuiker
60 ml Amarettolikeur
80 gram geroosterde amandelen, in stukjes gehakt
20 amarettini (kleine bitterkoekjes) of 8 bitterkoekjes
2 sappige sinaasappels
1 theelepel Cointreau of andere sinaasappellikeur
Recept
Bekleed een metalen cakevorm met plasticfolie. Klop de slagroom zeer stijf en zet het in de koelkast. Scheid de eieren in eiwit en dooiers. Roer de dooiers met de poedersuiker totdat de massa schuimig wordt. Meng er de Amaretto, de amandelen en de verkruimelde amarettini door. Klop het eiwit zeer stijf in de keukenmachine. Schep de slagroom en het dooiermengsel op het stijve eiwit en schep het voorzichtig door elkaar. Doe het in de beklede cakevorm en laat het 4 uur opstijven in de vriezer tot het bevroren, maar niet steenhard is. Schil de sinaasappels, verwijder de velletjes van de partjes en leg ze in een bakje. Doe de Cointreau erover en laat intrekken.
Serveren
Snijd de semifreddo voorzichtig in plakken. Leg op elke plak sinaasappelpartjes en eventueel nog wat amarettini. (Als de semifreddo lang in de vriezer heeft gestaan, een half uur laten ontdooien voor het serveren)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.