Thursday, November 14, 2013

Kip in rode wijnstoof, een gerecht dat in 15 min. klaar is.

Dit was een groot succes binnen ons gezin. Echt een aanrader. Lekker met aardappelblokjes uit de oven. (in 25 min. klaar) en broccoli. De broccoli had ik gestoomd, zo dat het nog een beetje beet had. Verder zat er helemaal niets over.

Kip-in-rode-wijnstoof


125 gram magere spekblokjes
2 uien in halve ringen
2 takjes rozemarijn
400 gram kipfilet in blokjes
150 gram rode wijn

Doe de blokjes spek in een wok, en zet het op een middelhoog vuur. Bak het spek uit. Snijd de uien en hak de rozemarijn fijn. Voeg dan de uien toe en de rozemarijn. Deze worden bakken in het spekvet. Bak dit gedurende 3 minuten. Voeg dan da kip erbij. en bak dit al omscheppend in 2 minuten of totdat de kip niet meer rauw is. Voeg dan de wijn toe en laat het in 2 minuten op een hoog vuur inkoken.


Dit is een AH recept, maar dan een beetje aangepast.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.