Ik heb vandaag een beetje op het gevoel gekookt. Ik had niet een vast recept, maar het was wel erg lekker en smaakte volgens mij wel autenthiek
1 ui
3 tomaten
2 wortels
1 knolraap
4 stengels bleekselderij
450 gram rundvlees in blokjes gesneden
2 Spaanse pepers
1 blikje kekererwten
kurkuma
gemberpoeder
gemalen komijn
runderbouillon blokje
500 gram couscous
Snij de ui klein. Snijd ook de wortel bleekselderij, de knolraap en spaanse pepers klein. Bak de ui met het vlees in wat olie in een grote pan. Voeg de slederij, de knolraap en de peper en de tomaat toe. Voeg dan naar smaak de kruiden toe. Laat dit alles even sudderen. Voeg dan het bouillon blokje en anderhalve mok water en de kekererwten toe.
Ondertussen meng je 1 eetlepel olijfolie door de couscous. Voeg ook wat heet water toe. En spoel tenslotte de couscous in een zeef onder de kraan af. Hang de zeef in de pan boven de groente. Doe wel een deksel op de pan. Met een vochtige doek de spleten afdichten. Laat het een half uur tot een uur koken.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.