Sunday, November 3, 2013

Spinazietaart met Boursin



Ingrediënten
  • 2 doosjes deelblokjes spinazie naturel
  • 1 pakje bladerdeeg (of  in dit geval door Jannie gemaakt piedeeg)
  • 10 champignons
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 pakje Boursin
  • 3 eieren
  • 1 uitje

Recept

Warm de over voor op 200 graden.
Doe de spinazie in een pan en verwarm deze zachtjes tot deze volledig ontdooid is.
In de tussentijd: bak de champignons, het uitje en de pijnboompitjes in een koekepan.
Scheid de eidooiers van het eiwit, klop de eiwit op  tot het zeer stijf is. Doe de bladerdeeg in een taartvorm, zodat alles goed bedekt is.Roer de uitjes, champignons en de pijnboompitjes door de spinazie, daarna de Boursin. Schep daarna het stijfgeklopte eiwit er voorzichtig door, breng op smaak met zout en peper en doe het mengsel in de met bladerdeeg bedekte taartvorm.

Direct in de voorverwarmde oven doen en zo’n 45 minuten laten bakken.

We aten er een salade bij van mesklun (gemengde sla), kerstomaten en een in kleine stukjes gesneden bol mozzarella, met een vinaigrette van olijfolie, witte balsamico-azijn, peper en zout, en 20 blaadjes fijngesneden basilicum. In de magic bullet maak je daar een prachtige heldergroene vinaigrette van.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.