Friday, November 1, 2013

Omgekeerde uientaart

Een heerlijke uientaart een variatie op de tarte tatin.

Ingrediƫnten


bladerdeeg (5 plakjes)
3 gele uien
4 rode uien
200 gram zachte geitenkaas
1 tl suiker
klontje boter
verse tijm


Recept

Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de uien in ringen. Verhit de roomboter in een diepe pan en bak de uien op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg een paar blaadjes tijm toe en bak dit nog twee minuutjes mee met de uien.
Breng verder op smaak met peper en zout uit de molen.
Een siliconenbakvorm hoef je niet in te vetten. Deze is hiervoor ideaal. Bedek de bodem met de uien.
Neem de helft van de geitenkaas en verdeel dit over de uien. Bedek de quiche met de plakjes bladerdeeg.
Stop de zijkanten een beetje in en prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Zet de taart vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30 minuten. Als het deeg goudbruin en knapperig is, is de taart klaar.
Keer de vorm heel voorzichtig om op een groot bord en klop de uientaart uit de vorm. Verbrokkel de rest van de geitenkaas over de taart en garneer met een takje tijm. De taart kan warm of koud worden gegeten.

Er stond in het oorspronkelijk recept dat er 250 gr zachte geitenkaas in moest. Maar wij vonden dat wat veel 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.