Saturday, November 2, 2013

Risotto con Funghi (Paddenstoelenrisotto)

Een lekker herfstrecept van eigen makelij. Naar mijn ervaring geven champignons alleen wat weinig smaak voor een Risotto dus we doen er nog diverse paddenstoelige smaakmakers bij.


Ingrediƫnten


400 gram rondkorrelrijst (Wij gebruiken meestal Turkse Tosya Pirinc rijst)
500 gram champignons
125 gram gerookte spekblokjes
25 gram gedroogde paddenstoelen
1 glas witte wijn
2 blokjes paddenstoelenbouillon (liefst met porcini/Steinpilz)
1 ui
1 bos peterselie
100 gram Parmezaanse kaas
5 eetlepels olijfolie


Recept


Doe de gedroogde paddenstoelen in een schaaltje en giet er heet water over tot ze net onderstaan. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Breng een liter water aan de kook in de waterkoker. Verhit de olie in een hoge pan met dikke bodem en bak de spekblokjes een beetje uit. Doe dan de rijst en de fijngesneden uit erbij, en schep deze op hoog vuur om tot de rijst begint te verkleuren. Blussen met de wijn, daarna de fijngemaakte bouillonblokjes erbij en een flinke scheut kokend water er bijdoen, omroeren en met de deksel erop op een laag vuur laten staan. Elke keer als het water is opgenomen door de rijst, een nieuwe scheut erbij en weer even roeren. Het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen en de gedroogde paddenstoelen zelf ook toevoegen. Als de rijst zacht is, de champignons in een koekenpan bakken in wat olijfolie en door de risotto mengen. Net voor het serveren de fijngehakte peterselie erdoor mengen en serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.