Sunday, November 3, 2013

Pad Thai met chinese kool, tauge en ham

  • 125 gram hamblokjes
  • 1/2 Chinese kool
  • Sereh (gemalen citroengras)
  • 2 eieren
  • 8 nestjes mie
  • bos koriander
  • 2 lente-uitjes
    1 ui 
  • 1 limoen
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels Thaise chilisaus
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 400 gram taugĂ© (sojascheuten)
  • 1 eetlepel vissaus
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de lente-ui, ui en Chinese kool in kleine stukken  en pluk de koriander.
Breng water aan de kook. Laat de mie koken volgens gebruiksaanwijzing. Doe een scheutje olie in een wok en doe er de Chinese kool, de ui en de lente-ui bij. Roerbak dit een paar minuten op hoog vuur en bestrooi met een flinke theelepel Sereh. Doe de uitgelekte mie, de hamblokjes en de tauge erbij, en schep dit een minuut om. Meng dan 2 geklutste eieren erdoor, en de vissaus, chilisaus, limoensap, en suiker. Blijf omscheppen tot het ei stolt.

Serveer en doe er fijngehakte cashewnoten en korinaderblaadjes over.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.